Bijna kwart meer faillissementen in april dan jaar geleden

Bijna kwart meer faillissementen in april dan jaar geleden

Foto: belga

In vergelijking met april 2011 werden vorige maand 22,2 procent meer bedrijven failliet verklaard. Dat meldt handelsinformatiekantoor Graydon Belgium woensdag in een persbericht. Met 924 faillissementen sneuvelde bovendien het record voor een aprilmaand. Het vorige record dateert van 2010, toen in april 805 bedrijven de boeken neerlegden.

Er kwamen volgens de cijfers van Graydon van januari tot april al 8.505 jobs op de tocht te staan als gevolg van failliete werkgevers. Dat is een stijging met 8 procent tegenover vorig jaar en het zwaarste cijfers sinds 2003.

In het Waals Gewest gaat het om een stijging met een kwart, terwijl het banenverlies in het Vlaamse Gewest 4 procent hoger uitkwam. In Brussel daalde het aantal verloren jobs met 13 procent.

Vooral de horeca kreeg het in april hard te verduren. In die sector gingen 169 zaken over de kop, een stijging met 34,1 procent in vergelijking met april 2011. Over de eerste vier maanden van dit jaar gemeten, gingen in vergelijking met vorig jaar in de horeca dik 10 procent meer zaken failliet.
 
Ook in de bouw waren er in april een kwart meer faillissementen dan vorig jaar.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees