Lierse strikt Willem II-aanvoerder Swinkels

Lierse strikt Willem II-aanvoerder Swinkels

Foto: Lierse.com

De Nederlandse centrale verdediger Arjan Swinkels heeft een contract voor twee seizoenen met optie voor nog een jaar ondertekend bij Lierse. De 27-jarige Swinkels komt transfervrij over van de Nederlandse tweedeklasser Willem II, waar hij de voorbije seizoenen aanvoerder was. Dat maakte Lierse woensdag bekend.

Swinkels is een jeugdproduct van de Tilburgse club en debuteerde er in 2005 in het eerste elftal. Zeven jaar en 168 wedstrijden later gaf hij aan dat hij aan een nieuwe uitdaging toe was. 'Lierse toonde dat het me echt graag wilde hebben en speelde het snelst op de bal', aldus Swinkels. 'Ik ben een speler die zich altijd 100 procent geeft en dat ben ik hier ook van plan. Ik ben een harde werker op het veld, met een goede inspeelpass en een goed kopspel. Ik wil snel een vaste waarde worden in het team om zo Lierse mee aan een goed seizoen te helpen. Ik weet van Lierse dat het een leuke volkse club is met trouwe supporters. Ook dat trekt me aan. Dat en het feit dat ik toch weer op een hoger niveau kan gaan voetballen.'

Jonas Heymans

Daarnaast strikten de Pallieters ook de 19-jarige linkerflankverdediger Jonas Heymans. Die komt over van het pas naar derde klasse gedegradeerde Wetteren en ondertekende op het Lisp een overeenkomst voor twee seizoenen. Heymans heeft al vijftig wedstrijden in tweede klasse op de teller staan en mocht ook al twee keer aantreden bij de nationale U19.

 

Corrigeer