Julie Croket: 'Hopelijk finale met ploeg op EK artistiek gymnastiek'

Julie Croket: 'Hopelijk finale met ploeg op EK artistiek gymnastiek'

Foto: pn

De Belgische vrouwenturnploeg start met ambitie op het EK in eigen land, van 9 tot 13 mei in Brussel. De selectie van hoofdtrainer Yves Kieffer moet het doen zonder de gestopte Aagje Vanwalleghem, maar mikt op een plaats in de teamfinale en hoopt ook op enkele individuele toestelfinales.

Julie Croket lijkt klaar om de fakkel van Vanwalleghem over te nemen. Zij turnde als enige al de BOIC-norm voor de Spelen, en lijkt zeker van Londen als ze blessurevrij blijft. Maar eerst wil de 17-jarige Dendermondse revanche nemen voor het nipt missen van een olympisch ticket met het Belgische team.
'Op het Test Event misten we dat met slechts één punt', zei Croket op een persconferentie in Gent. 'Nu hopen we op een finaleplaats, zeker omdat het in eigen land.'

Beste acht

De ploeg moet na de kwalificaties op donderdag 10 mei bij de beste acht zijn voor een plaats in de finale. 'Zes landen zijn vrijwel zeker van een finale, voor de resterende twee tickets gaat het tussen Nederland, Spanje en wij', meent de turnster.

Vorig jaar op het EK in Berlijn was Croket dicht bij een individuele medaille. Ook nu hoopt ze op minstens één individuele toestelfinale. Angst om een blessure op te lopen en zo alsnog de Spelen te missen, probeert ze te bannen. 'Daar mag je niet bij stil staan. Ik kan ook mijn voet breken als ik hier naar buiten loop. In elk geval is nu het EK mijn doel.'


 

Corrigeer