De Lille: 'Kom wél naar Brussel'

© © Herman Ricour

Volgens Brussels staatssecretaris voor Mobiliteit Bruno De Lille (Groen) hebben burgers van dit land alle redenen om naar de hoofdstad te blijven komen en slaat Touring de bal volledig mis.

edl

'Het mobiliteitsplan van de Stad Brussel, dat kadert in het gewestelijke mobiliteitsplan Iris 2, zal de stad net een pak aangenamer maken voor de bewoners, de bezoekers én de handelaars', aldus De Lille in een reactie op de uitlatingen van mobiliteitsorganisatie Touring woensdag.

De staatssecretaris vindt dat de Stad Brussel met haar mobiliteitsplan de juiste weg heeft ingeslagen. 'Hiermee kiezen we resoluut voor meer duurzame, een meer leefbare en economische aantrekkelijke hoofdstad', zegt hij in een mededeling.

Daarnaast herinnert De Lille eraan dat alle internationale studies aantonen dat een vermindering van het autogebruik in de stad een gunstige invloed heeft op het omzetcijfer van de handelaars. Een recente studie van het Brusselse Gewest over de bereikbaarheid van de handelscentra toont bovendien aan dat de auto niet de favoriete verplaatsingswijze van de klanten is.

Het mobiliteitsplan van de Stad Brussel bevat ook maatregelen om het transitverkeer te ontraden. Wat de parkings betreft merkt de staatssecretaris op dat de openbare parkings in de vijfhoek ver van verzadigd zijn, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen