Levante-spits Arouna Koné wil niet meer scoren

Levante-spits Arouna Koné wil niet meer scoren

Koné deed afgelopen zaterdag zijn shirt uit en pakte zo zijn vijfde gele kaart. Foto: epa/belga

Arouna Koné speelt momenteel op uitleenbasis bij het Spaanse Levante en scoorde al zeventien keer. Volgens zijn contract moet de ex-Lierse-speler echter bij achttien doelpunten terug naar zijn club Sevilla. En dat zou dik tegen de zin van de Ivoriaan zijn.

Koné was eerder aan het werk te zien bij Lierse (2002-2003) en PSV (2005-2007) om daarna te verhuizen naar Sevilla. Daar kon hij echter nooit zijn stempel drukken en daarom leende Sevilla de Ivoriaan uit aan Hannover en Levante. Enkel bij deze laatste kent hij groot succes.

Blessure

Vorig weekend scoorde Koné zijn zeventiende doelpunt van het seizoen in de wedstrijd tegen Granada. Echt gelukkig was hij niet met zijn goal. Hij deed zijn shirt uit waardoor hij een gele kaart kreeg. Zijn vijfde van het seizoen en dus is hij er woensdag niet bij tegen Zaragoza. Even later vroeg hij om zijn vervanging nadat hij zich gekwetst had aan zijn linkervoet.

Op de website van de club staat te lezen dat de blessure één à twee weken nodig heeft om te genezen. Geluk of toeval, de Primera Division eindigt over twee weken. 

 

Corrigeer