Efficiënt Genk verslaat Kortrijk in spektakelmatch en wordt opnieuw derde

Met twee doelpunten van Jelle Vossen en twee van Benteke is Racing Genk gaan winnen op KV Kortrijk. Genk komt dankzij deze gevleide zege opnieuw op de derde plaats. De thuisploeg liet een resem kansen onbenut en kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd

Gedurende het grootste deel van de wedstrijd in het Guldensporenstadion stond er maar één ploeg op het veld en dat was Kortrijk. De Kerels bestookten het bezoekende doel zeventig minuten lang, maar twee doelpunten en evenveel assists van Jelle Vossen leverden Genk toch de drie punten op.

De partij kon nochtans niet beter beginnen voor de Limburgers. Het eerste schot binnen de palen was meteen raak. Anele bereikte de achterlijn en vond Vossen, die beheerst overhoeks binnentrapte.


Kortrijk, dat toch niets meer te verliezen had in Play-off 1, was niet van slag. Integendeel, de West-Vlamingen namen kordaat het heft in handen. De constante druk op de helft van Genk bracht, naast een karrenvracht aan kansen, niets op voor de thuisploeg.


Vooral de jonge Brecht Dejaegere had beter verdiend. De 20-jarige middenvelder nekte de Limburgers twee maanden geleden nog in blessuretijd met een knappe goal, maar de voetbalgoden waren hem gisteren wat minder goed gezind. Dejaegere bracht zichzelf enkele keren knap in stelling, maar het zijnet en de paal brachten redding voor de bezoekers. Ernest Nfor mocht dan weer twee keer vrij inkoppen, maar twee keer richtte de Kameroener zijn kopbal verkeerd.


Een ongeschreven wet in het voetbal zegt dat wie zijn kansen niet afmaakt, het deksel op de neus krijgt. Ook gisteravond bleek dat adagium van kracht, want toen Genk voor de tweede keer in de buurt van Kortrijk-doelman Darren Keet kwam, was het gelijk raak. Limbombe sneed door de thuisdefensie en schotelde Vossen zijn 18de van het seizoen voor. Bijna werd het nog 0-3 na een magistrale assist met de hak van de voorts erg zwakke Tözser, maar Vossen dacht te veel aan eigen succes.

Van de hemel naar de hel

De tweede helft begon naar het beeld van de hele eerste helft: met Kortrijk dat het doel van Genk-doelman Laszlo Köteles belegerde. Nu kregen de West-Vlamingen vrijwel meteen loon naar werken. Nfor stak Pablo Chavarria diep, die de 2-1 oververdiend overhoeks binnengleed.

KVK bleef drukken, Genk kreeg maar geen voet aan de grond. Op het uur kregen de bezoekers daar (eindelijk) de rekening voor gepresenteerd. Na geharrewar in het Genkse strafschopgebied stak Nfor de bal over Köteles, KVK waande zich even in de zevende hemel.

En toch tuimelde Kortrijk al snel weer van zijn wolk, de dieperik van de hel in. Op een schaarse counter vond uitblinker Vossen het hoofd van Christian Benteke, die maar vrij binnen te koppen had. Kortrijk moest de kelk nog helemaal tot de bodem ledigen, want wéér Vossen stuurde Benteke op weg naar zijn tweede treffer.

Vier goals uit vijf kansen puren, het is een kwaliteit die vele ploegen Genk zullen benijden. De aansluitingstreffer van Veselinovic was er één voor de statistieken.

 

Corrigeer