Farc-rebellen bevestigen dat Franse journalist 'krijgsgevangene' is

De Colombiaanse Farc-rebellen hebben een boodschap verspreid dat de vermiste Franse journalist Roméo Langlois in hun handen is gevallen. In de boodschap, waarvan de authenticiteit is bevestigd, noemen ze de journalist een 'krijgsgevangene'.

'De terroristen hebben de lokale radiozenders een boodschap gestuurd waarin ze aankondigen dat ze Roméo Langlois gevangen hebben', verklaarde generaal Javier Rey van het Colombiaanse leger. De journalist werd volgens de boodschap 'in volle strijd' gevangengenomen. 'Hij is lichtgewond aan een arm en kreeg medische zorg', luidt het nog.

Javier Rey wijst de rebellen erop dat Langlois een journalist is en geen soldaat en ontkent dat de man een uniform droeg, zoals de rebellen beweren. 'Hij is een burger en wordt in die hoedanigheid beschermd door de internationale conventie van Genève', luidde het.

De militaire operaties in de zuidelijke regio Caqueta zijn alvast opgeschort om de vrijlating van Langlois te 'begunstigen'.

De 35-jarige Langlois, een correspondent voor de Franse zender France 24, verdween zaterdag in Caqueta, toen de militairen die hij vergezelde, onder vuur kwamen te liggen. Het was al vrij snel duidelijk dat hij hoogstwaarschijnlijk in handen was gevallen van de Farc-rebellen.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees