De Crem en Reynders bezoeken Belgische troepen in Afghanistan

De Crem en Reynders bezoeken Belgische troepen in Afghanistan

Pieter De Crem Foto: BELGA

Minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) en zijn collega van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) brengen van donderdag tot zaterdag een bezoek aan Afghanistan. De reis kadert in de voorbereiding van de terugtrekking van de troepen tegen einde 2014.

De ministers zullen de Belgische militairen ontmoeten die ingezet worden bij de ISAF-operatie in de Afghaanse gebieden Kunduz, Kandahar en Kaboel. Ze zullen er deelnemen aan verschillende informatiesessies over de evolutie van de militaire en civiele situatie in Afghanistan.

Er staan eveneens verschillende officiële contacten met Afghaanse autoriteiten op het programma, waaronder één met de Afghaanse president Hamid Karzai in Kaboel. Gedurende de bezoeken spreken de ministers ook met verschillende autoriteiten van ISAF en met leden van de internationale gemeenschap in Kaboel.

Het bezoek valt tussen de ministeriële NAVO-raad van twee weken geleden in Evere en de Top van Chicago eind mei waar de staats- en regeringsleiders zich zullen buigen over een mogelijk nieuwe missie in Afghanistan na 2014.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees