Romain Hissel wordt niet geïnterneerd

Romain Hissel wordt niet geïnterneerd

archieffoto Foto: BELGA

Romain Hissel, de zoon van de Luikse advocaat Victor Hissel, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar met uitstel. Maar hij zal niet geïnterneerd worden.

Hissel werd op 16 juni 2011 gearresteerd na zijn vertrek uit het psychiatrisch centrum Petit Bourgogne, waar hij zich op vrijwillige basis had laten opnemen. Hij had bedreigingen geuit en gepoogd carjackings te plegen.

In december 2011 werd hij in de gevangenis van Lantin opgesloten nadat hij zonder toestemming van het gerecht en de medische staf uit de verzorgingsinstelling van Lierneux was vertrokken.

De rechtbank oordeelde donderdag, na onderzoek van diverse rapporten van deskundigen, dat Hissel niet krankzinnig is of lijdt aan een mentale ziekte en dat hij dus niet geïnterneerd moet worden. Hij moet volgens de rechtbank wel verzorgd worden.

De rechtbank heeft hem enkele voorwaarden opgelegd bij zijn straf met uitstel. Zo moet Hissel drie keer per week een psychiater raadplegen en mag hij geen alcohol drinken of drugs nemen.

De kamer van inbeschuldigingstelling (KI) verwees Hissel eind maart naar de correctionele rechtbank. De KI ging niet in op de vraag van het openbaar ministerie om hem onder de zogenaamde wet tot bescherming van de maatschappij te laten vallen, wat de internering betekent.

In een andere zaak oordeelde de correctionele rechtbank dat Romain Hissel op 9 april 2009 in een vlaag van waanzin zijn vader aanviel en hem tien messteken in de hals- en borststreek gaf.

Toen werd hij vrijgesproken op basis van het beruchte artikel 71 van het strafwetboek dat bepaalt dat iemand vrijuit gaat als hij op het moment van de feiten tijdelijk ontoerekeningsvatbaar was. Volgens de rechtbank was dat het geval.

Romain is de zoon van Victor Hissel, de Luikse advocaat van Julie en Melissa in de zaak-Dutroux. In 2010 werd de advocaat tot tien maanden cel veroordeeld voor het bezit op kinderporno.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees