Aankomstniveau Brussels Airport afgesloten tot lente 2013

Aankomstniveau Brussels Airport afgesloten tot lente 2013
De verkeerszone op aankomstniveau aan Brussels Airport zal de komende jaren en vanaf donderdagnacht in diverse stappen gerenoveerd en aangepast worden. Dat meldt Brussels Airport donderdag in een persbericht.

Tijdens de werken zal het aankomstniveau, waar de reizigers die aankomen kunnen worden opgehaald, afgesloten zijn. In januari werd op het vertrekniveau wel al een veilige wachtzone aangelegd, waar vanaf nu dus de aankomende reizigers opgepikt zullen kunnen worden. De rest van de luchthaven blijft wel vlot toegankelijk.

Jan Van der Cruysse van Brussels Airport waarschuwt wel voor grote drukte in de vertrekzone. 'Vertrek en aankomst op één niveau, dat betekent drukte. Er zal dus heel nauw op toegezien worden dat het verkeer vlot kan doorstromen. Even op het gemakje nonkel Tuur afhalen? Parkeer je gewoon even in een van de parkings. De wachtzone is enkel voor zij die maar heel even nodig hebben om iemand op te pikken, en daarna direct weer kunnen doorrijden.'

Afgesloten tot lente 2013

In de nachten van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei en van vrijdag 4 mei op zaterdag 5 mei wordt de toplaag asfalt verwijderd en zal de aankomstzone tijdelijk volledig ontoegankelijk zijn voor het verkeer. Volgende week dinsdag 8 mei starten de werken en wordt het aankomstniveau tot de lente van 2013 afgesloten voor alle voertuigen behalve taxi’s, hulpdiensten en plaatselijk verkeer.

Tijdens de werken zullen er onder meer verhoogde zebrapaden, bredere voetpaden, extra afscherming en nieuwe verlichting aangelegd. Zowel de luchthaven als alle parkings blijven tijdens deze werken gemakkelijk bereikbaar met de wagen.

Het verkeer wordt van de toegangsweg A201 met aangepaste signalisatie, omgeleid. Er geldt ook een gewijzigde snelheidslimiet op de A201. Tijdens de werken wordt strikt toegezien op de verkeerssnelheid op de luchthaven en op de regels rond het stationeren op het vertrekniveau.

De verkeerssituatie op het vertrekniveau blijft tijdens en na deze werken ongewijzigd.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees