SLOT

Beursdag eindigt in mineur

De Europese beurzen hebben een dag die overwegend positief begon in het rood afgesloten. De Bel20 deed het sowieso minder goed, door het kelderende aandeel van Delhaize.

BEL 20 (Euronext Brussel)

Delhaize maakte deze ochtend bekend dat het in het eerste kwartaal van dit jaar 10 miljoen euro nettoverlies geleden heeft. Het nieuws deed het aandeel van de supermarktketen kelderen, al kon het verlies van ruim 14 procent voor de middag nog gemilderd worden tot een waardedaling van 10,10 procent tegen sluitingstijd. Ook concurrent Colruyt kende een slechte dag, met 2,93 procent verlies voor het aandeel.

De Bel20 had het al meteen bij de start moeilijk om te compenseren voor het grote verlies van Delhaize, en klom samen met de andere Europese beurzen nog wat dieper na de persconferentie van de Europese Centrale Bank. De sterindex in Brussel ging uiteindelijk 0,7 procent lager tot 2.194,98 punten.

De ECB kondigde aan zijn belangrijkste rente op 1 procent te houden en voorzitter Mario Draghi voegde daaraan toe dat zijn instelling voorlopig voldoende heeft gedaan om de markten te bedareen. De bal ligt nu in het kamp van de regeringen, klinkt het. Geen extra stimuli dus, en dat was meteen te merken op de Europese beurzen, die alsnog onder de nul doken. 

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees