Celebs

Oud-lief Obama publiceert uit haar dagboek

Oud-lief Obama publiceert uit haar dagboek

Foto: AP

Geneviève Cook, een oud-lief van de Amerikaanse president Barack Obama, heeft stukken uit haar dagboek in het magazine Vanity Fair gepubliceerd. Daarin komen zowel de geborgenheid als een zekere koelte van de president aan bod. Er zou binnenkort ook een boek verschijnen.

Geneviève Cook, de dochter van Australische diplomaat, deelde haar leven met Obama aan het begin van de jaren 80. De Amerikaanse president was toen 22 jaar oud en leefde in New York. Zijn liefde van het moment was drie jaar ouder en pende haar ervaringen neer in een dagboek.

In de stukken gepubliceerd in Vanity Fair onder titel 'Young Barack Obama in love: a girlfriend's secret diary' spreekt de vrouw over de 'warmte' van hun intieme relatie. Ze getuigt dat ze zich uiteindelijk noodgedwongen heeft moeten losmaken van de 'wankele' relatie.

'Zijn liefde was soms misleidend', vertelt Cook die nog nooit eerder de inhoud van haar dagboek openbaar maakte. 'Hij zei lieve woorden, was en open en te vertrouwen, maar hij was ook koel', aldus het oud-lief.

'Hoe kan hij al zo oud zijn op de leeftijd van 22? Ik vind de afstand die hij wil bewaren soms bedreigend. Barack verleidt me voortdurend, maar alles voltrekt zich in het geheim. Hij beheerst en controleert', vertrouwt Cook haar dagboek toe in 1984.

'De seksuele warmte is er zeker, maar voor de rest lijk ik te wachten op iets dat nooit zal komen.' Een jaar later, na het beëindigen van hun relatie, bevestigt ze effectief in haar notities dat 'hij niet de intieme relatie wou die zij wenste'.

Barack Obama ontmoette in 1989 Michelle Robinson in Chicago. Het koppel zal in september hun twintigste huwelijksverjaardag vieren. Ze hebben twee dochters.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees