Celebs

Hacker vertelt hoe hij naaktfoto's Scarlett Johansson stal

De gehackte foto's van Scarlett Johansson Foto: photonews

Chris Chaney, de beruchte Hollywoodhacker die zich toegang verschafte tot de mailboxen van Scarlett Johansson en Mila Kunis, verklapt aan het magazine GQ hoe hij te werk ging.

Een technisch begaafde hacker kan je Chaney eigenlijk niet noemen, wel een man met veel geduld. Eerst maakte hij lijstjes met mogelijke mailadressen van zijn bekende slachtoffers (zoals bijvoorbeeld scarlett.johansson@gmail.com, sjohansson@hotmail.com,...). Die stuurde hij allemaal een e-mail en wanneer hij geen foutmelding kreeg, ging hij ervan uit dat hij het juiste adres te pakken had.

Het paswoord achterhalen deed hij via de 'geheime vragen' die je moet beantwoorden als je je paswoord vergeten bent. Die vragen zijn van het type 'Wat is je moeders meisjesnaam?' of 'Hoe heet je huisdier?' en Chaney vond de antwoorden door het internet af te schuimen op zoek naar details over het privéleven van zijn slachtoffers. Eenmaal binnen, liet hij de mails doorsturen naar zijn eigen computer.

Waarom Chaney al die moeite deed? 'Het ging om het Star Trek-gevoel', vertelt hij aan GQ. 'Ergens komen waar nog nooit iemand geweest was'. Die ontdekkingstocht zou hem zuur kunnen opbreken, want hij riskeert zestig jaar cel en een geldboete van 2 miljoen dollar.

 

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees