Fiorentina stelt Vincenzo Guerini aan als nieuwe coach

Fiorentina heeft niet lang gewacht om een nieuwe coach aan te stellen. Nadat het woensdagavond laat Delio Rossi de laan had uitgestuurd wegens het aanvaller van een eigen speler, werd donderdag al Vincenzo Guerini voorgesteld als nieuwe trainer.

Rossi werd na het 2-2 gelijkspel van woensdag tegen Novara op straat gezet omdat hij tijdens de wedstrijd zijn speler Adem Ljajic had aangevallen bij een wissel.


Rossi wisselde de Servische aanvallende middenvelder in de 31ste minuut voor de Braziliaan Oliveira en was zichtbaar ontevreden over diens prestatie. Adem Ljajic, niet onder de indruk, gaf een ironische duim omhoog aan zijn coach toen hij op de bank plaatsnam. Hierop ontplofte Rossi en greep hij de middenvelder bij de keel. Slechts met moeite kon de rest van de bankzitters de kemphanen uit elkaar halen.

Rossi was pas in dienst bij Fiorentina sinds november 2011. Hij volgde de Serviër Sinisa Mihajlovic op. De 58-jarige Guerini, zelf een ex-speler van La Viola, was sinds 2001 manager bij de club uit Firenze. Daarvoor coachte hij verscheidene Italiaanse clubs.
De club kondigde ook aan dat het disciplinaire maatregelen zal nemen tegen Ljajic.
 

Corrigeer

Meest Gelezen Sport