The Offspring keert terug naar België

The Offspring keert terug naar België

Foto: The Offspring

Op zondag 17 juni zullen de punkrockers van The Offspring het podium van de Ancienne Belgique in Brussel onveilig maken. Met het optreden viert het viertal het 20-jarig bestaan van hun album 'Ignition'.

The Offspring maakte het nieuws dinsdag bekend op haar website. Het optreden is een van de 'vijf speciale clubshows waarop de band het album 'Ignition' integraal zal spelen, aangevuld met hits en nieuw materiaal', zo staat er te lezen. Dat album was hun opstapje naar het grote succes.

Eind maart kondigde The Offspring nog aan dat de opnames voor een nieuw album afgerond waren. Ze kondigden vervolgens een Europese zomertour aan, en nu lijken ze zich aan die belofte te houden.

Het is al 11 jaar geleden dat The Offspring nog een zaalshow verzorgde. In 2001 stonden ze op de planken in Vorst Nationaal. In 2004 en 2009 speelden ze op Pukkelpop. Ook vorig jaar stonden ze op de affiche van dat festival, maar dat festival werd vroegtijdig afgelast.

In de jaren '90 zorgde The Offspring ervoor dat punkrock mee op de kaart gezet werd en dat het genre in de hitlijsten belandde. Ze staan bekend van hits als 'Self Esteem', ‘Pretty Fly (For A White Guy)’ en ‘Why Don’t You Get A Job’ en brachten in totaal niet minder dan acht studio-albums, twee compilatie-albums, vier EP’s en drie DVD’s op de markt.

Wie het viertal aan de slag wilt zien, moet op 17 juni afzakken naar de Brusselse Ancienne Belgique. De voorverkoop van de tickets start op vrijdag 4 mei om 11.00 u. Voor een ticket betaal je 35 euro en er mogen maximum vier tickets per persoon besteld worden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees