Kan Senegalees wonderduo van Newcastle Kompany van titel houden?

Manchester City strijdt met stadsrivaal United voor de Engelse titel. Het zijn wel de Citizens die over de beste papieren beschikken. Ze hebben evenveel punten als United, maar dankzij een beter doelpuntensaldo staan zij op kop van de Premier League. Met nog twee speeldagen te gaan, moeten Kompany en co. nog voorbij Newcastle en QPR. Vooral het Senegalees spitsenduo Cisse-Ba van Newcastle United zouden het City nog moeilijk kunnen maken.

Newcastle staat op de vijfde plaats in de Premier League, met evenveel punten (65) als de vierde in de stand, Tottenham. De Magpies zijn een geduchte tegenstander. Vorige wedstrijd versloegen ze Chelsea met 0-2, beide doelpunten op naam van Papiss Cisse. Vooral zijn tweede treffer komt zeker in aanmerking voor 'Doelpunt van het Jaar' (video). De Senegalees trof dit seizoen al dertien keer raak. De enige Newcastle-speler die beter doet, is Demba Ba (16). Aan Kompany en co. om deze twee spelers extra in de gaten te houden. Newcastle neemt het zondag 6 mei om 13.30u thuis op tegen Manchester City.

De Queens Park Rangers zijn sinds 2010 opnieuw actief op het hoogste niveau van het Engels voetbal. De Super Hoops staan zeventiende in de Premier League en lijken op het eerste gezicht een gemakkelijke tegenstander voor City. De vorige wedstrijd van QPR was, net zoals Newcastle, ook tegen Chelsea. De Super Hoops werden echter vernederd met 6-1. Toch behaalde het al fraaie resultaten tegen bijvoorbeeld Tottenham (1-0 winst) en Arsenal (2-1 winst). Laten Kompany en co. zich vangen aan deze 'gemakkelijke' opponent? Dat weten we zondag 13 mei om 15u.

DE TITELSTRIJD IS LIVE TE VOLGEN OP WWW.SPORTWERELD.BE

Corrigeer