Fernand Goyvaerts ging Axel Witsel vooraf bij Real

Fernand Goyvaerts ging Axel Witsel vooraf bij Real

Foto: photonews

Als de transfer van Axel Witsel naar Real Madrid effectief doorgaat, wordt hij de tweede Belg ooit die de kleuren van de Koninklijke verdedigt. Eerder speelde Fernand Goyvaerts al van 1965 tot 1967 voor Real Madrid.

Fernand Goyvaerts, die afkomstig is van Mechelen, debuteerde als speler op zestienjarige leeftijd bij Club Brugge. Hij zorgde er met een strafschopdoelpunt in 1958 voor dat Club Brugge naar eerste klasse promoveerde.

In 1962 trok hij na een conflict met trainer Noberto Hofling voor een transferbedrag van 125.000 euro naar FC Barcelona. Twee jaar later werd hij uitgeroepen tot beste buitenlandse speler in de Primera Division.

In 1965 verkaste hij van Barcelona naar Real Madrid waar hij door blessures nooit kon doorbreken. Twee jaar later verliet hij Real en trok samen met trainer Alfredo di Stefano naar Elche.

Na nog een tussenperiode bij Nice speelde hij vanaf 1971 opnieuw in Belgie voor achtereenvolgens Cercle Brugge, Lokeren, Lauwe en RRC Doornik. Goyvaerts speelde acht keer voor de Rode Duivels.

Na zijn voetballoopbaan werd hij spelersmakelaar. Goyvaerts overleed  in april 2004 op 65-jarige leeftijd. Zijn vrouw nam de taak als voetbalmakelaar over.

Lozana

Een andere bekende bij Real was Juan Lozano maar die had de Spaanse nationaliteit. Lozano  werd in Spanje geboren en verhuisde op jonge leeftijd naar Antwerpen. Op 11-jarige leeftijd sloot hij zich aan bij de jeugd van Beerschot.

In 1983 trok hij van Anderlecht naar Real Madrid, de club van zijn dromen. Hij zou er blijven tot 1985 maar kreeg niet veel speelkansen. Hij keerde daarna terug naar Anderlecht.

 

Corrigeer

Meest Gelezen Sport