Diamond League-winnaars kunnen wildcard versieren op Memorial Van Damme

Diamond League-winnaars kunnen wildcard versieren op Memorial Van Damme

Bob Verbeeck en Wilfried Meert Foto: pn

De 36ste Belgacom Memorial Van Damme is opnieuw de slotmeeting van de Diamond League atletiek. In Brussel staan op 7 september 2012 zestien finales van het regelmatigheidscriterium op het programma, nieuw dit jaar is dat de Diamond League-winnaars een wildcard voor het WK 2013 in Moskou krijgen.

De 400 meter bij de mannen en het hoogspringen, hink-stap-springen en de 400 meter horden bij de vrouwen zijn vier van de nummers op het Diamond League-programma in Brussel. De toeschouwers zullen dus opnieuw de Belgische toppers in actie kunnen zien, met de broers Borlée, Tia Hellebaut, Svetlana Bolshakova en Elodie Ouedraogo.

'Voor Elodie wordt de Memorial hoogstwaarschijnlijk haar laatste wedstrijd', vertelde organisator Wilfried Meert donderdag op een persconferentie in het Belgacom-gebouw in Brussel. 'Ze zal in Brussel afscheid kunnen nemen van het publiek.'

Usain Bolt

Behalve de zestien Diamond League-nummers kan elke meeting ook zelf enkele nummers toevoegen. In Brussel zijn dat de 200 meter en de 10.000 meter bij de mannen. 'De 10.000 meter heeft een grote traditie in Brussel, we kregen vorig jaar veel positieve reacties omdat het nummer na twee jaar afwezigheid opnieuw op het programma stond.'

Met de 200 meter anticipeert de organisator op een mogelijke komst van wereldtopper Usain Bolt, die na Londen nog maximum drie meetings zou lopen. 'Als hij na de Spelen liever de 200 meter in plaats van de 100 zou lopen, moet je zorgen dat dat voorzien is op je programma', aldus Meert.

Corrigeer