4 jaar cel voor misbruik van gehandicapte stiefdochter

DEURNE - De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 53-jarige man uit Deurne veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan twee jaar effectief, omdat hij zijn stiefdochter had aangerand en verkracht.

De moeder van het slachtoffer diende op 30 april 2010 klacht in tegen haar echtgenoot. Haar 35-jarige dochter, die de mentale leeftijd van iemand van 12 heeft, wilde niet meer met haar stiefvader aan dezelfde tafel zitten omdat ze 'bepaalde dingen' van hem moest doen. Die dingen bleken seksuele handelingen te zijn. Volgens het slachtoffer was het misbruik begonnen toen ze 19 was.

De beklaagde ontkende, maar viel door de mand tijdens een test met de polygraaf. Hij bekende dat hij zich drie à vier keer aan haar vergrepen had. De eerste keer gebeurde volgens hem op haar initiatief. Zij sprak dat echter tegen.

De gerechtspsychiater vond haar verklaring geloofwaardig. Het slachtoffer is verstandelijk te beperkt om systematisch te liegen. De rechtbank verweet de beklaagde dat hij zijn vertrouwenspositie als stiefvader misbruikt had en dat hij zich niet bekommerd had om haar fysieke en seksuele integriteit hoewel hij op de hoogte was van haar mentale handicap.

Hij moet het slachtoffer en haar moeder 3.000 euro schadevergoeding betalen.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio