Daniel Van Buyten hoopt nog op finale Champions League

Daniel Van Buyten hoopt nog op finale Champions League

Foto: AFP

Bayern München-verdediger Daniel Van Buyten is hersteld van het breukje in de voet dat hij midden januari opliep, en traint opnieuw met de groep. De Rode Duivel hoopt nog op een comeback in de finale van de Champions League, waarin de Duitsers op 19 mei in eigen stadion tegenover Chelsea staan.

'Dat Daniel vandaag en woensdag zonder problemen met de groep kon trainen, is uitstekend nieuws', vertelde Jupp Heynckes. De trainer vond het nog te vroeg om uitspraak te doen over een datum voor zijn terugkeer, maar Van Buyten zelf hoopt op de finale van de Duitse Beker op 12 mei en de eindstrijd op het Kampioenenbal een week later. 'Die finales zijn een doel en motivatie voor me, hoewel het niet makkelijk wordt', zei Van Buyten. 'Ik zal alles geven en dan zien we wel of dat genoeg is.' 

Defensief probleem

Zeker voor de finale van de Champions League kan de Rekordmeister de Belg wel gebruiken: met Holger Badstuber is een andere centrale verdediger geschorst voor het duel tegen Chelsea. Ook Luis Gustavo, een defensieve middenvelder die ook centraal in de verdediging uit de voeten kan, is geschorst. Daardoor is Jerome Boateng de enige beschikbare centrale verdediger.
Het zou voor Van Buyten zijn tweede Champions League-finale met Bayern zijn na 2010, toen de Duitsers met 2-0 verloren van Inter Milaan.

Corrigeer