Beauty

MAC steunt Designers Against Aids met 75.000 euro

MAC steunt Designers Against Aids met 75.000 euro

Van links naar rechts Hannelore Knuts, Ninette Murk, Julie Van Ongevalle en Elke Willemen. Foto: MAC

Door de opbrengst van hun bijzondere lippenstiftcollectie Viva Glam kan het cosmeticamerk MAC 75.000 euro schenken aan de Antwerpse organisatie Designers Against Aids. Ook model Hannelore Knuts was aanwezig bij de overhandiging van de cheque.

Cosmeticagigant MAC brengt met Viva Glam elk jaar een collectie lippenstiften op de markt waarvan de hele opbrengst bedoeld is voor het MAC Aids Fund. Dat fonds werd in 1994 opgericht en steunt wereldwijd organisaties die de strijd tegen de ziekte aangaan.

De organisatie Designers Against Aids ijvert op haar beurt sinds 2004 voor een groter bewustzijn rond aids en hiv, onder meer door campagnes in samenwerking met Belgische en internationale fotomodellen, merken en modeontwerpers. In hun centrum in Antwerpen, DAA's International HIV/AIDS Awareness Education Center (IHAEC), worden studenten van over de hele wereld opgeleid om met de problematiek om te gaan in hun thuisland.

Het MAC Aids Fund draagt graag een steentje bij aan dit project en doneerde daarom een bedrag van 75.000 euro. DAA's oprichtster Ninette Murk kreeg de cheque overhandigd door Julie Van Ongevalle, manager bij MAC, en senior make-up artist Elke Willemen. Ook topmodel Hannelore Knuts was erbij.

De pop-up shop van Designers Against Aids opent van 8 mei tot 16 juni de deuren in het Antwerpse stadhuis. Er zullen producten van verschillende samenwerkingen worden aangeboden, zoals Marc Jacobs voor Playboy en Véronique Branquinho voor Delvaux. Meer info vindt u terug op hun website.

 

 

 

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees