Volg dit weekend de Belgische en de Engelse titelstrijd, de start van de Giro en eindronde in tweede klasse LIVE en test je kennis in de kampioensquiz!

Volg dit weekend de Belgische en de Engelse titelstrijd, de start van de Giro en eindronde in tweede klasse LIVE en test je kennis in de kampioensquiz!

Foto: BELGA

Dit weekend trekt Sportwereld/Nieuwsblad.be opnieuw alle registers open. Bij ons mist u geen seconde van de start van de Ronde van Italië, de titelstrijd in België met de beslissende clash tussen Anderlecht en Club Brugge, de eerste speeldag van de eindronde in de tweede voetbalklasse en het zinderend slot in de Premier League waar Kompany met Manchester City de titel kan pakken.

Zaterdag 5 mei wordt in Herning, Denemarken, de 95ste editie van de Ronde van Italië op gang geschoten met een korte individuele tijdrit. Zondag volgt er een vlakke rit met start en finish in datzelfde Deense stadje. 14 Belgen gaan in deze Giro op zoek naar een ritzege en de roze trui. Zaterdag volgen we de tijdrit live vanaf 16u30, zondag zijn we erbij vanaf 14u. Uiteraard krijgt u, zoals u van ons gewoon bent, na de race meteen een uitgebreid verslag en reacties van de hoofdrolspelers en Belgen. 

Zaterdagavond probeert AA Gent om 18u in eigen huis tegen KV Kortrijk zijn derde plaats in Play-off 1 opnieuw te heroveren op Racing Genk. Als de Buffalo's erin slagen om te winnen tegen de West-Vlamingen zetten ze bovendien Club Brugge opnieuw onder druk in de strijd om de tweede plaats. 

Vanaf 20u zaterdagavond valt de beslissing ook in Play-off 2. Op de laatste speeldag wordt er uitgemaakt wie de finale speelt van deze competitie. In Play-Off 2A kunnen zowel Cercle, OHL als Lierse nog groepswinnaar worden, in Play-Off 2B lijkt Bergen nog weinig te kunnen overkomen. U kan alle wedstrijden hier live volgen.

Uiteraard geldt dat op zondag 6 mei ook voor de titelmatch tussen Anderlecht en Club Brugge om 14u30. Als de Brusselaars een gelijkspel behalen tegen de aartsrivaal uit West-Vlaanderen mogen ze zondag de 31ste landstitel toevoegen aan het rijke palmares. Op Sportwereld.be blikken we een heel weekend vooruit op deze cruciale clash. Meteen na de wedstrijd kan u bij ons terecht voor interviews, analyses en veel meer.

Om 18u00 sluiten Standard en Racing Genk de 8ste speeldag in Play-off 1 af. Manifesteert de landskampioen zich als een echte kanshebber voor de tweede plaats of steken de rouches stokken in de wielen van hun Limburgse rivaal?

Zondag om 15u wordt ook de eindronde in de tweede klasse afgetrapt. Eupen, Westerlo, Waasland-Beveren en KV Oostende knokken voor een ticket naar de Jupiler Pro League. U kan die eerste speeldag, net zoals alle volgende speeldagen, bij ons live volgen.

Vincent Kompany staat met Manchester City dicht bij een Engelse titel, maar zondag wacht hem om 14u30 een aartsmoeilijke opdracht. De Rode Duivel moet met zijn makkers op bezoek bij revelatie Newcastle. De Magpies gaven woensdag nog Chelsea een pak voor de broek en dus is deze wedstrijd cruciaal voor City om stadsrivaal Manchester United op één speeldag voor het einde af te houden. U kan ook deze match hier live volgen.

En ook al het overige sportnieuws wordt komend weekend niet uit het oog verloren. De finale van het WK Snooker, de zaalsporten, de tennistoernooien van Estoril en München, de play-offs in de NBA, de Vierdaagse van Duinkerke,... U leest er alles over op Sportwereld/Nieuwsblad.be. En wie alles goed gevolgd heeft, kan zijn kennis demonstreren in de Kampioensquiz. Een prettig sportweekend!
 

Corrigeer