Dallas Mavericks op rand van uitschakeling in play-offs NBA

Dallas Mavericks op rand van uitschakeling in play-offs NBA

Foto: REUTERS

Titelverdediger Dallas Mavericks staat op de rand van uitschakeling in de eerste ronde van de play-offs in de Amerikaanse basketcompetitie NBA. In de Eastern Confernece staat Miami dicht bij de volgende ronde.

De Texanen van Dallas Mavericks verloren donderdagavond in eigen huis ook de derde wedstrijd tegen Oklahoma City Thunder: 79-95. Oklahoma nam daarmee een 3-0 voorsprong en heeft dus nog één zege nodig om het ex-team van Didier Mbenga uit te schakelen.

Oklahoma-vedette Kevin Durant was donderdagavond in het American Airlines Center in Dallas goed voor 31 punten. Bij de Mavericks kwam de Duitse sterspeler Dirk Nowitzki niet verder dan 17 punten.
De mogelijk beslissende vierde confrontatie tussen beide teams staat zaterdag in Dallas op het programma.

Miami Heat leidt ook al met 3-0 tegen New York Knicks na een 70-89 overwinning in New York. Daarmee staat Miami dicht bij de volgende ronde. Voor New York is het de dertiende opeenvolgende nederlaag in de play-offs en tot nu is geen enkel team in de NBA erin geslaag een 3-0 achterstand op te halen en alsnog te winnen. De laatste zege van New York in de play-offs dateert al van april 2001.

Uitblinker bij Miami was LeBron James was met 32 punten. Voor Miami center Chris Bosh was het een speciale match. Hij vernam dat zijn vrouw op punt stond te bevallen toen hij met de ploeg al in New York was. Hij nam daarop vlug het vliegtuig terug naar Miami om nog net de geboorte mee te maken van zijn eerste kind, Jackson, vroeg in de morgen.

Toen hij zeker was dat moeder en kind het goed stelden, sliep hij een paar uur vooraleer een vliegtuig terug te nemen naar New York en zijn team te helpen aan de zege in Madison Square Garden tegen New York  door 10 rebounds te pakken en 9 punten te maken. 'Ik wilde indruk maken op mijn zoon, dit was de eerste wedstrijd die hij kon zien', zei Bosh achteraf.
 

Uitslagen donderdag

EASTERN CONFERENCE
In New York:
New York - Miami 70-87 (Miami leidt met 3-0)

WESTERN CONFERENCE
In Dallas:
Dallas - Oklahoma City 79-95 (Oklahoma City leidt met 3-0)
 

Corrigeer

Uitslagen & standen