Televisiezender Exqi zet al het personeel op straat

Het gaat van kwaad naar erger met Exqi. De televisiezender zet al het resterende personeel om economische redenen op straat, zo schrijft De Morgen vrijdag.

De zender draaide sinds een aantal maanden op een absolute minimumbezetting, met een redactie van vijf man, aldus de krant. Maar ook dat zou economisch niet langer haalbaar zijn. Afgelopen vrijdag kreeg het personeel te horen dat ze om economische redenen ontslagen worden. Enkel netmanager Tom Gemoets blijft in dienst om de continuïteit te waarborgen.

Topman Gabriël Fehervari beklemtoont aan De Morgen dat Exqi wel blijft bestaan. 'We hebben inderdaad een aantal mensen laten gaan, maar dat brengt de toekomst van de zender niet in gevaar. De mensen in kwestie blijven sowieso nog een aantal weken bij ons aan de slag. Daarna worden hun taken door freelancers overgenomen. We willen op een andere, meer flexibele manier werken', luidt het.

De krant merkt op dat na de halve finale van de Europa League die vorige week op Exqi te zien was, de zender voorlopig geen nieuwe sportevenementen meer op het programma heeft staan die een breder publiek kunnen boeien. Exqi, en dan vooral de distributiedeal die de zender met zowel Telenet als Belgacom heeft, zou ondertussen wel op interesse van diverse buitenlandse overnamekandidaten kunnen rekenen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees