Dehaene wil dringend opvolger bij Dexia

Dehaene wil dringend opvolger bij Dexia

Foto: Photo News

Dexia-voorzitter Jean-Luc Dehaene vindt het 'dringend wenselijk' dat de regering nieuwe bestuurders bij Dexia aanduidt. Hij blijft erbij dat hij zijn mandaat onmiddellijk ter beschikking stelt.

Dehaene ontkent daarmee  dat hij pas in augustus plaats zou willen ruimen voor een opvolger, zoals de krant De Tijd schrijft. "Jean-Luc Dehaene wil de besluitvorming van de regeringen op geen enkele wijze bemoeilijken. Door zijn mandaat ter beschikking te stellen heeft hij duidelijk aangegeven dat hij zijn opdracht als beëindigd beschouwt", klinkt het.

Karel De Boeck wordt alom genoemd om de functie van Dehaene bij Dexia over te nemen.Dit kan enkel kan als Dehaene plaats ruimt als voorzitter. Volgens de krant zou Dehaene echter pas in augustus willen vertrekken, als hij de leeftijdsgrens van 72 jaar heeft bereikt en dus geen gezichtsverlies lijdt.

Maar dat wordt vrijdag in een persbericht ontkend. Dehaene herinnert eraan dat hij al in oktober vorig jaar -in een schrijven aan toenmalig eerste minister Leterme, later bevestigd in een brief aan opvolger Elio Di Rupo- "zijn mandaat met onmiddellijke ingang ter beschikking van de regering stelde". Hij zag toen ook af van zijn verloning.

Als ultieme einddatum stelde Dehaene de algemene vergadering van mei 2012 voorop. Die vindt volgende woensdag plaats. "Het is echter aan de regeringen om de nieuwe en dringend wenselijke nieuwe governance in te vullen", staat er.

Het ziet er echter niet naar uit dat de regering het mandaat van Dehaene snel wil beëindigen. De verlenging van het mandaat van de oud-premier als onafhankelijk bestuurder is één van de punten op de agenda bij de algemene vergadering van komende woensdag.

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees