Food

Dit weekend in de krant

Welke Belgische tripels smaken het best?

Welke Belgische tripels smaken het best?

Foto: Wim Daneels

'Wat hebben we toch mooie bieren!', zo luidt het besluit van ons bierproeverspanel na een grote, blinde tripeltest met de erkende Belgische abdijbieren. Wie zijn geld liever spaart voor het allerbeste, ziet hier welke tripel het best in de smaak viel.

Ons panel kreeg zeventien bieren op hun tafel, bíjna allemaal, want brouwerij Alken-Maes verkoos om twee tripels niet te laten proeven. Opgelet: het gaat om de tripels onder de erkende abdijbieren, want de echte trappisten, dat is nog een ander verhaal.

De mannen waren het er unaniem over eens dat de goudblonde Saint-Martin van de Benedictijnerabdij in Doornik heerlijk smaakt. ‘Dit bier ruikt vooral naar abrikozen en perziken en smaakt zeer hoppig. Het zet zoetig aan, met wat moutsuiker en een beetje marsepein. Dan volgt een explosie van bitterheid, tegelijk met stevige indrukken van hop en kruiden. Saint-Martin heeft tevens een aangename, bittere nasmaak. Perfect in balans', meent ons panel. Ze geven deze tripel dan ook een dikke negen op tien.

Of ze dit bier al dan niet het meest gesmaakt hebben, kom je te weten in onze weekendbijlage van zaterdag 5 en zondag 6 mei.
 

Corrigeer