Kan Brugge titelfeest van Anderlecht nog verstoren?

Kan Brugge titelfeest van Anderlecht nog verstoren?

Foto: photonews

Zondag zo tegen een uur of halfvijf kan de kampioen in de Jupiler Pro League gekend zijn. Anderlecht heeft aan één punt genoeg tegen Club Brugge om de champagnekurken te laten knallen.

Dat Anderlecht zijn 31ste titel zal pakken, daar twijfelt eigenlijk niemand meer aan. Anderlecht zou al de laatste drie wedstrijden moeten verliezen of zondag verliezen en in de laatste twee wedstrijden maximaal één punt pakken wil Club Brugge nog een kans maken op de titel. Club moet dan wel zijn drie wedstrijden winnen om de Brusselaars de titel nog te onfutselen.

Anderlecht wil niet langer meer wachten en bestuur en supporters rekenen erop dat de spelers zondagmiddag de klus afmaken tegen Club Brugge. Sprankelen deed Anderlecht niet altijd in deze Play-offs, maar welke ploeg deed dat wel?. Eigenaardig genoeg waren de Brusselaars efficiënter uit dan thuis met overwinningen in Brugge, Gent en Genk. Thuis werd tot nu enkel van Gent gewonnen.

Voor Club Brugge zou het extra pijnlijk zijn dat Anderlecht net tegen hen de titel pakt. Club speelde twee weken geleden nog voor de eerste plaats en moet zich nu schrap zetten voor de tweede plaats.. Bij verlies ligt de strijd om het tweede Champions League-ticket immers volledig open. Voor Club Brugge zou thuiswinst tegen Kortrijk wel eens te weinig kunnen zijn om de tweede plaats vast te houden.

Gent speelde een uitstekende match met een half  'invallersteam'  op  Anderlecht. Tegen Kortrijk mag de ploeg geen punten laten liggen in de strijd om Europees voetbal. In Gent dromen ze stilaan van een scenario zoals twee jaar geleden, toen ze Club Brugge op het einde nog de tweede plaats konden afsnoepen.

Standard speelt maar een bijrol in deze Play-offs. De  Rouches hebben een waslijst gekwetste spelers en spelen noodgedwongen met een fel verjongde ploeg.  Europees voetbal is enkel mathematisch nog mogelijk. Genk kreeg meer dan het verdiende op Kortrijk maar dat zal de Limburgers een zorg wezen. Als Genk ook op Standard de drie punten pakt, blijft de ploeg volop meestrijden voor de tweede plaats.

Play-off 2

Morgenavond kennen we ook de finalisten van Play-off 2. Cercle Brugge in poule A en Bergen in poule B hebben als groepsleider hun lot in eigen handen. Bij winst spelen ze de finale tegen elkaar.

Cercle ontvangt thuis KV Mechelen en dat is voor de vereniging nooit een gemakkelijke match. Lierse en OHL kunnen Cercle nog bedreigen. Beide ploegen gaan best voor de winst om hun kansen te vergroten.

Bergen trekt naar Beerschot dat uitgeschakeld is en Zulte-Warzegem moet thuis ruim winnen van Lokeren om zijn kansen gaaf te houden. Daarnaast moet Waregem rekenen op een nederlaag van Bergen om de poule in extremis nog te kunnen winnen.

 

Corrigeer