Franse sportkrant: 'Hazard kiest voor Manchester'

Hij is al aan vele Europese topclubs gelinkt de afgelopen weken, maar nu is de Franse sportkrant L'Equipe zeker, Rode Duivel Eden Hazard (21) kiest voor Manchester United of Manchester City als zijn toekomstige ploeg.

Paris SG, Tottenham, Chelsea en in mindere mate Arsenal, Barcelona en Real Madrid werden allen al genoemd als toekomstige werkgever voor de aanvallende midenvelder die nog tot 2015 een contract heeft bij Lille.

De jongste tijd zouden vooral om sportieve redenen Tottemham en Chelsea zijn afgevallen. Chelsea maakt enkel nog een kansje het de finale van de Champions League wint en zich zo kan plaatsen voor het kampioenenbal.

Tottenham viel eerder af omdat Hazard twijfelt over de sportieve garanties van de ploeg. Ook PSG zou niet langer in aanmerking komen omdat Hazard de voorkeur geeft aan een vertrek uit Frankrijk en daarbij uitdrukkelijk naar de Premier League kijkt.

Hazard zou kiezen tussen de 'reds' (United) of de 'blues' (City) uit Manchester en daarbij zou City een streepje voor hebben. Hazard woonde afgelopen maandag trouwens de derby bij in de loges van het Etihad Stadium van City.

Niet alleen het financiële zou de doorslag geven maar ook het sportieve. Volgens L'Equipe is de concurrentie op het midenveld bij City nochtans een stuk groter dan bij United en dat zelfs zonder bijkomende transfers komende zomer.

Bij City moet Hazard al zeker de strijd aanbinden tegen Samir Nasri, David Silva, James Milner en mogelijk zelfs Carlos Tevez. Bij United is dat tegen  Nani, Asley Young en Antonio Valencia. Volgens de krant schrikt die concurrentie Hazard niet af aangezien hij gewoon is daarmee om te gaan sinds hij profvoetballer werd op 16-jarige leeftijd.

 

 

Corrigeer