Familie slachtoffer stelt zich burgerlijke partij

De familie en naasten van Ihsane Jarfi (32), wier lichaam zondag in Nandrin werd gevonden, zijn van plan zich burgerlijke partij te stellen voor moord met de verzwarende omstandigheden dat de misdaad homofoob en racistisch zou zijn. Dat meldden ze vrijdagochtend. Meester Fatima Omari en meester Anne-Laurence Hollanders kregen van de familie van het slachtoffer daartoe de opdracht.

Het zijn de vader, de moeder, de twee zussen, de twee broers en de grootmoeder langs vaderskant van Jarfi die zich burgerlijke partij stellen in het dossier tegen Mutlu K., Jonathan L., Jérémy W. en Eric C.

Voor de advocaten van het slachtoffer bestaat er geen twijfel over het homofobe karakter van de misdaad. 'Ze lieten het slachtoffer geen enkele kans. Ze hadden wel degelijk de intentie hem te doden. Elke andere versie zou tegenstrijdig met elementen uit het dossier zijn. Het lichaam van Ihsane Jarfi werd in een afgelegen veld aangetroffen. Dat element wijst erop dat de daders wisten wat ze met het slachtoffer zouden doen', aldus advocaat Omari.

Ook verenigingen die de homoseksuele gemeenschap vertegenwoordigen, zouden zich burgerlijke partij kunnen stellen, maar ze wachten het verloop van het onderzoek af om de stap effectief te zetten.

Begrafenis

De uitvaartplechtigheid voor Jarfi vindt vrijdag plaats om 13.30 uur in de moskee Assabile de Bressoux en om 15 uur op de begraafplaats van Jupille. De familie van Jarfi liet weten dat ze geen media wenst in de moskee en op het kerkhof.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees