John Degenkolb eerste leider in Vierdaagse van Duinkerke

John Degenkolb is de eerste leider in de 58e editie van de Vierdaagse van Duinkerke. In de openingsrit was de 23-jarige Duitser vrijdag na 169,6 kilometer van Duinkerke naar Coquelles de snelste van een groep van tien renners. De Italiaan Danilo Napolitano finishte als tweede, de Fransman Pierrick Fédrigo als derde. Gert Steegmans was met een zesde plaats beste Belg.

Vijf renners, de Italiaan Alessandro Bazzana, de Pool Mickael Olejnik, de Fransen Damien Gaudin en Dimitri Le Boulch en de Nederlander Bert-Jan Lindeman, hadden zich al vroeg van de grote groep afgezonderd. Zij mochten tot zeven minuten voor het peloton uitrijden. Het vijftal begon in de buurt van Cap Blanc Nez met een voorsprong van 2:02 aan de drie plaatselijke ronden, van elk 16 kilometer. Het was FDJ-BigMat dat het tempo in de grote groep regelde.

Sprint

Damien Gaudin trok er op 36 kilometer van de finish alleen vandoor. Bij mondjesmaat werd de rest van de vroege vluchters ingerekend. Gaudin werd op 13 kilometer van de finish bijgehaald door een groep van zes, waar Gert Steegmans en Romain Zingle deel van uitmaakten. Net na de laatste beklimming van Cap Blanc Nez sloten ook nog Thomas Voeckler, John Degenkolb en Zdenek Stybar aan. De tien mochten het in de sprint uitmaken wie het zou halen. Daarin stond er geen maat op Degenkolb, die meteen de roze leiderstrui mocht gaan ophalen..
 

Uitslag:
1. John Degenkolb (Dui/Argos-Shimano) de 169,6 km in 4u01:05
(gem. 42,09 km/u)
2. Danilo Napolitano (Ita)
3. Pierrick Fédrigo (Fra)
4. Thomas Voeckler (Fra); 5. Julien Guay (Fra); 6. Gert Steegmans op 0:03; 7. Carlos Betancour (Col); 8. Romain Zingle; 9. Jérôme Pineau (Fra); 10. Zdenek Stybar (Tsj)

Stand:
1. John Degenkolb (Dui/Argos-Shimano) in 4u01:35
2. Danilo Napolitano (Ita) op 0:04
3. Pierrick Fédrigo (Fra) 0:05
4. Thomas Voeckler (Fra) 0:10; 5. Julien Guay (Fra); 6. Jérôme Pineau (Fra) 0:11; 7. Gert Steegmans 0:13; 8. Carlos Betancour (Col); 9. Romain Zingle; 10. Zdenek Stybar (Tsj)

Corrigeer

MEER NIEUWS