Omstreden kinderdagverblijf in Schaarbeek sluit de deuren

Omstreden kinderdagverblijf in Schaarbeek sluit de deuren

Het kinderdagverblijf in Schaarbeek bleef zaterdag dicht. Robin De Becker Foto: © rdb

SCHAARBEEK - Het kinderdagverblijf 'Le Petit Village' in Schaarbeek stopt ermee. De crèche kwam in opspraak na een incident met een kinderverzorgster die een kind boven de balustrade liet bengelen. Kind & Gezin had het attest van de crèche al opgeschort. Nu sluit de opvang ook effectief de deuren.

Eind maart raakte het kinderdagverblijf 'Le Petit Village' in Schaarbeek in opspraak. Een buurman van de crèche had gefilmd hoe een kinderverzorgster een kindje over de balustrade van een balkon hield. Kind & Gezin kreeg de beelden toegestuurd. Meteen werd een klacht ingediend bij de politie en het attest van de crèche werd opgeschort.

In principe kunnen crèches ook voortwerken zonder attest, maar volgens Kind & Gezin heeft de verantwoordelijke van 'Le Petit Village' nu beslist om ermee te stoppen.

Of alle ouders van de 26 kinderen intussen een andere opvangplaats of oplossing gevonden hebben, is niet helemaal duidelijk. Kind & Gezin had de ouders na het incident alvast aangeboden mee te zoeken naar een oplossing.

Corrigeer

NIEUWS