Taylor Phinney: 'Zat al maanden te denken aan deze tijdrit'

Taylor Phinney: 'Zat al maanden te denken aan deze tijdrit'

Foto: AFP

De Amerikaan Taylor Phinney (BMC) pakte zaterdag in zijn eerste Giro al meteen de roze trui na knappe winst in de openingstijdrit in het Deense Herning. Toeval is dat niet, want de beloftevolle Phinney focuste zich al maanden op die tijdrit.

'Ik zat al maanden met die tijdrit in mijn hoofd', verduidelijkte Phinney zaterdagavond na zijn triomf in de straten van Herning. 'Meteen heb ik al een van mijn doelstellingen dit seizoen bereikt. In oktober vorig jaar schreef ik me in voor de Giro. Iedereen zei me dat ik topfavoriet was voor deze tijdrit, maar een favorietenrol omzetten in een goed resultaat is nog wat anders', aldus de talentvolle Amerikaan.

'Voor de start had ik heel wat vertrouwen, want ik voelde dat ik over een paar goede benen beschikte. Het is een droom dat ik nu die leiderstrui mag dragen. Ik wil de ploeg, de technische staff, de andere renners en mijn familie bedanken. Ik ben geen Italiaan, maar ik hou wel van het land en de keuken. Tijdens de tijdrit voelde ik dat het publiek achter me stond en me hielp tijdens die zware laatste kilometer. Ik hoop de roze trui vast te kunnen houden tot de ploegentijdrit van woensdag in Verona. Dat wordt een belangrijke dag', besloot Phinney.
 

Corrigeer


Meest Gelezen Sport