Cercle Brugge en Bergen spelen finale Play-off 2

Cercle Brugge en Bergen hebben hun poule in Play-off 2 gewonnen. Cercle versloeg in zijn laatste groepswedstrijd KV Mechelen met 3-1, Bergen had genoeg aan een 1-1-gelijkspel op het veld van Beerschot AC. De twee teams spelen op donderdag 10 mei en zondag 13 mei de finale in een heen- en een terugmatch. Bergen speelt eerst thuis. De winnaar van die finale speelt barragewedstrijden tegen de vierde uit de Play-off1. Dat gebeurt op donderdag 17 mei (heen) en 20 mei (terug).

Cercle Brugge greep in extremis naast Play-off 1 maar mag nu opnieuw dromen van een Europees ticket. De West-Vlamingen deden vanavond wat ze moesten doen om de leidersplaats op de laatste speeldag niet meer in gevaar te brengen: winnen van KV Mechelen. Vetokele schoot Cercle al snel naar 1-0 en Rudy verdubbelde die voorsprong vlak na de pauze met een heerlijke knal. Ruiz lukte aan de overkant een knappe aansluitingstreffer, maar KV Mechelen moest met tien verder na een tweede gele kaart voor De Storme. Mechelen zette Cercle toch nog aardig onder druk, maar opnieuw Rudy bevrijdde de thuisploeg in de slotminuten.

OHL klopt Lierse in overbodig duel

Door de winst van Cercle was het resultaat in Lierse-OHL niet meer belangrijk. Beide clubs moesten hopen op puntenverlies van groen-zwart om nog groepswinnaar te kunnen worden. OH Leuven speelde na de uitsluiting van Pieter Nys een uur lang met een mannetje minder, maar dat bleek geen hindernis om Lierse SK opzij te zetten.  De thuisploeg kwam vlak na de rust op voorsprong na een opwippertje van Jason Adesanya. OHL vocht terug en kwam via Jordan Remacle op gelijke hoogte. Vijf minuten voor affluiten schoot invaller Kevin Roelandts de 1-2 op het bord. Een zege op karakter, maar die brengt niets op.

Bergen groepswinnaar na gelijkspel tegen Beerschot


Bergen had genoeg aan een punt op bezoek bij Beerschot AC om de groepswinst veilig te stellen. De thuisploeg kwam net voor het kwartier via Roy Dayan op voorsprong. Maar de Henegouwers schoten daarna wakker. Mustapha Jarju stelde vrijwel meteen gelijk. In de tweede helft gebeurde er bitter weinig, al had Aloïs Nong de winning goal nog aan de voet.

Zulte Waregem moest thuis winnen van Lokeren om nog een waterkans te behouden op de groepswinst in Play-off 2B. Djiby Fall zette de bezoekers met 2 doelpunten op rozen maar Zulte Waregem vocht terug nadat Fall nog de kans op 0-3 had laten liggen. Eerst verschalkte Aleksandar Trajkovski Jugoslav Lazic met een subtiele plaatsbal en net voor affluiten scoorde Franck Berrier met een mooie trap in de hoek.

Uitslagen

Play-off 2A

Cercle Brugge - KV Mechelen 3-1
Doelpunten Cercle: Vetokele 8', Rudy 46' en 88'
Doelpunten KV Mechelen: Ruiz 52'

Lierse SK - OH Leuven 1-2
Doelpunt Lierse: Adesanya 47'
Doelpunten OHL: Remacle 60', Roelandts 84'

Play-off 2B

Beerschot AC - Bergen 1-1
Doelpunt Beerschot: Dayan 13'
Doelpunt Bergen: Jarju 18'

Zulte Waregem - Lokeren 2-2
Doelpunt Zulte Waregem: Trajkovski 72', Berrier 88'
Doelpunten Lokeren: Fall 55', Fall 59'
 

Corrigeer