Bergen bereikt doel en Beerschot houdt thuisreputatie overeind

Gelijk spelen of verliezen met klein verschil was de minimale boodschap van trainer Enzo Scifo aan zijn Bergense spelers om poulewinnaar te worden.

De bezoekers begonnen dan ook redelijk zenuwachtig aan de partij en vooral doelman Werner toonde zich allesbehalve een toonbeeld van rust en zelfverzekerdheid. Had hij al eens nodeloos een hoekschop toegestaan bij een schuchtere Kielse poging, dan ging hij niet vrijuit bij het thuisdoelpunt. Een verre knal van De Decker, kwam in de rebound bij Nyoni, die zijn schot zag weggepuncht door de Waalse doelman, maar helaas voor hem in de voeten van Dayan, die de kans op zijn zesde doelpunt niet liet liggen.

Lang duurde de vreugde niet bij de thuisploeg. De Beerschot-verdedigers vonden blijkbaar dat ze ook even mochten blunderen, zodat een voorzet van Van Imschoot bij de volledig vrijstaande Ibou belandde, die nog wat rare bewegingen nodig had om de bal voorbij Maes te deponeren.  Je zag het vertrouwen bij de bezoekers groeien en onder impuls van uitblinker Matthijs werden nog verschillende kansen gecreëerd, die echter door zijn medespelers niet benut werden of die door Maes werden weggeduwd.

Na de rust besloten beide ploegen toch voor een beetje show te zorgen voor de verkleumde supporters, maar Perbet en Dayan vergaten aanvankelijk mee te werken aan het spektakel toen ze alleen voor de doelman kwamen. Ook MacDonald miste nog een unieke kans, maar hij stond wel buitenspel. Bij Bergen was het doel bereikt en bij Beerschot werd de fameuze thuisreputatie overeind gehouden.
 

Corrigeer