Homejackers vallen verkeerde woningen binnen in Kortrijk

In de Kortrijkse deelgemeente Bissegem is een poging tot homejacking zondagochtend mislukt. 'Het is een poging waarbij de daders de verkeerde woningen zijn binnengevallen', bevestigt burgemeester Stefaan De Clerck. 'De daders konden geen buit maken.'

De drie daders hadden het gemunt op twee dure Audi’s die langs de weg geparkeerd stonden in de Oliemolenstraat, maar ze vielen twee woningen binnen van mensen die niets met de auto’s te maken hadden. Zonder buit vluchtten de gemaskerde daders in een wagen weg richting Frankrijk.

Bij de lokale politie en bij het parket weigert men voorlopig alle commentaar. Burgemeester De Clerck zegt dat het de laatste tijd de spuigaten uitloopt. Hij veronderstelt dat het feit toegeschreven kan worden aan een bende ramkrakers uit Noord-Frankrijk die het gemunt hebben op dure BMW’s en Audi’s waarmee ze hun ramkraken plegen. In het zuiden van West-Vlaanderen werden tientallen feiten gepleegd die aan de bende gelinkt zouden kunnen worden.

'In de nacht van vrijdag op zaterdag was er nog een ramkraak in Roeselare, maar dat feit heeft waarschijnlijk niets te maken met de ’bende uit Noord-Frankrijk'’, zegt het Kortrijkse parket.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio