'Eigenlijk was u beter bij Janssens gaan wonen'

'Eigenlijk was u beter bij Janssens gaan wonen'

Foto: vrt

GENT - Siegfried Bracke, lijsttrekker van de N-VA in Gent, sluit uit dat zijn partij een coalitie sluit met de SP.A van huidig burgemeester Daniël Termont. Dat bleek vanmorgen nog een keer tijdens De Zevende Dag. Termont reageerde met een kwinkslag.

Gent wordt op dit moment bestuurd door een coalitie van SP.A en Open VLD, maar de SP.A trekt op 14 oktober naar de stembus in een kartel met Groen.

N-VA-lijsttrekker Siegfried Bracke erkende dat paars in Gent goed werk heeft geleverd. Bracke voelt er echter niets voor om een coalitie te vormen met de socialisten. "Een kenmerk van de burgemeester en de socialisten is dat ze vooral goed kunnen communiceren. Ik heb niets tegen de burgemeester persoonlijk, maar onze programma’s liggen te ver uit elkaar. Uw coalitie, meneer de burgemeester, gaat te veel de kant op van de kansengroepen, en te weinig van de gewone mensen," aldus Bracke.

Termont gaf Bracke vervolgens lik op stuk door te stellen dat een grote stad besturen meer is dan clichés en holle slogans.

Schepen Mathias De Clercq (Open VLD) was naar eigen zeggen verrast dat de SP.A in zee ging met Groen. "Maar wij zijn nu wel de garantie op het verderzetten van het beleid waar de Gentenaars fier op zijn. Omdat SP.A nu met Groen in zee gaat," aldus de kleinzoon van Willy De Clercq.

Burgemeester Termont wilde zich niet uitspreken over een mogelijke coalitie met de N-VA. 

"Ik heb mij nog nooit uitgesproken over N-VA, ik heb er ook nog geen programma van gezien. Ik weet totaal niet waar ze voor staan. Meneer Bracke heeft steeds geprobeerd individuele punten te scoren met oneliners. Ik ben benieuwd naar hun visie voor Gent? Is die samenhangend? Of, zoals meneer Bracke zegt, zijn ze allerlei ideeën gaan stelen die ze dan in een dikke brochure neergeschreven hebben?"

Bracke zegt hoe dan ook neen tegen de SP.A. Een neen die niet is ingegeven door 'ideologische rigiditeit'. "Als ik zie wat uw partijgenoot in Antwerpen, Patrick Janssens, doet, dan was ik nooit tot die conclusie gekomen," aldus Bracke.

Waarop Termont zich afvroeg waarom Bracke niet naar Antwerpen verhuisd is. "Als ik u hoor, bent u altijd bezig over Antwerpen. Eigenlijk was u beter bij Janssens gaan wonen."

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S