Standard bijt in het zand tegen superefficiënt Genk

Standard bijt in het zand tegen superefficiënt Genk

Foto: BELGA

Genk is op het veld van Standard gaan winnen met 2-3. De Rouches speelden het beste, maar de Limburgers gaven Standard een les in efficiëntie en countertechnieken, waarbij het koningskoppel Benteke-Vossen opnieuw bewees van goudwaarde te zijn. Genk doet dankzij de overwinning nog volop mee voor de tweede plaats in het klassement, die donderdag op het spel staat in het duel tussen de Limburgers en Club Brugge.

Beide ploegen begonnen met aanvallende intenties aan de wedstrijd, maar het was Standard dat de match resoluut en met succes in handen nam. We zijn amper acht minuten voor of Seijas besluit, na een teruglegger van Nacho Gonzalez op de paal.

Maar ook Racing Genk liet zich gelden in de beginfase wanneer Töszer met buitenkant links op de lat besloot. Na die Limburgse dreiging nam Standard opnieuw het heft in handen met schoten van Seijas en Gonzalez. Iets voorbij het halfuur kreeg Standard dan toch wat het verdiende dankzij een prachtige combinatie tussen Nacho Gonzalez en Ezekiel, die de 1-0 knap binnenschoot.

Genk op en over Standard
Standard ging verdiend de rust in, maar de tweede helft was nog geen twee minuten op gang gefloten, of de bordjes hingen al in evenwicht. Benteke legde de bal af voor Töszer, die de bal hard tegen de netten knalde.

Standard was niet meteen van slag en probeerde via Seijas opnieuw op voorsprong te komen, maar na de zevende hoekschop van de wedstrijd voor Standard, pakt Genk uit met een counter uit het boekje. Benteke en Vossen zetten een uitgesponnen één-twee op, waarna Jelle Vossen de bal simpel kon binnentikken: 1-2 en Standard kon helemaal opnieuw beginnen.

Seijas schiet raak
En dat deden de Rouches met succes, want iets over het uur kon Standard opnieuw gelijkmaken. Op aangeven van Ezekiel, schiet Seijas, alweer hij, op doel en het afgeweken schot verdwijnt in doel: 2-2 en Standard opnieuw langszij.

Standard drukte meteen door en bijna stond de 3-2 op het bord, maar Gakpé, die volledig vrijstond, kopte de opgelegde kans voorlangs. Even later misten ook Seijas, die maar op doel blijft schieten, en Gakpé. Pas twintig minuten voor tijd kon Genk nog eens dreigen via een retro van Benteke, maar de bal ging over.

Deksel op de neus
Standard kampeerde op de helft van Racing Genk, maar Laszlo Köteles stond sterk te keepen en pareerde kansen van Seijas en Nacho Gonzalez. En zoals het zo vaak in voetbal gaat, kreeg de ploeg die de kansen niet verzilverde het deksel op de neus. Benteke zette drie minuten voor tijd na alweer een uistekend uitgespeelde counter en op aangeven van Jelle Vossen, de 2-3-eindstand op het bord. Genk heeft nu ook Standard een les in efficiëntie gegeven en speelt helemaal mee voor de tweede plaats in het klassement.

 

Corrigeer