Play-offs speeldag acht - Wat hebben we geleerd?

Play-offs speeldag acht - Wat hebben we geleerd?

Foto: BELGA

Speeldag acht in Play-off 1 stond natuurlijk in het teken van de 31ste landstitel van Anderlecht. In Play-off 2 kroonden Bergen en Cercle Brugge zich tot winnaars, zij mogen onderling uitvechten wie het tegen nummer vier uit Play-off 1 opneemt om een Europa League-ticket te bemachtigen. En in de strijd om eerste klasse begon Westerlo met een valse noot aan de eindronde.

De Brusselaars speelden zondag een ongezien zwakke wedstrijd, maar mochten op het einde wel de kampioenschapsbeker omhoog steken en al feestend de Brusselse nacht in. Hoewel er volgens Paul Van Himst geen 'kleine' kampioenen bestaan, is dit Anderlecht dat toch. Want laat ons eerlijk wezen, Anderlecht heeft al heel wat titels met meer glans weten binnen te halen, dan deze 31ste landstitel.

In de strijd om de tweede plaats wordt het duel van aanstaande donderdag tussen Racing Genk en Club Brugge cruciaal. Ondanks dat de Limburgers nu al twee matchen op rji allesbehalve goed voetbal op de mat brengen, zijn ze wel dodelijk efficiënt en counteren ze meedogenloos. Blauw-zwart zal zich in de Cristal-Arena van haar sterkste kant moeten laten zien, wil ze de tweede plaats vasthouden.

Wil Standard nog Europees voetbal halen, moet het tegen Gent de laatste kans grijpen. Als dat zou lukken, was Play-off 1 er alweer te veel aan voor Gent.

In Play-off 2 vierden Cercle Bruggen Bergen allebei hun respectievelijke groepswinst. Zij mogen onderling gaan uitmaken wie het tegen de vierde uit Play-off 1 mag gaan opnemen in de strijd om een Europees ticket. Daarin zou Bergen wel eens de verrassing kunnen worden, want met Jeremy Perbet beschikt het over een spits die altijd en tegen iedereen kan scoren.

Westerlo begon dit weekend in de eindronde met Waasland-Beveren, Eupen en Oostende aan de strijd om het behoud te verzekeren. Die eindronde begon het echter met een valse noot door met 2-1 op het veld van Eupen te gaan verliezen. Een fikse klap voor de stille Kempenzonen en zo komt het vagevuur van Tweede Klasse wel erg dichtbij voor Jan Ceulemans en de zijnen.

Corrigeer