Amerikaans vicepresident 'steunt' homohuwelijk

Amerikaans vicepresident 'steunt' homohuwelijk

De Amerikaanse vicepresident Joe Biden. Foto: ap

De Amerikaanse vicepresident Joe Biden heeft er geen problemen mee als homoseksuele stellen die trouwen dezelfde burgerrechten en vrijheden krijgen als heteroseksuele koppels. Dat heeft Biden zondag gezegd in een interview met tv-zender NBC. Voorvechters van homorechten zien de uitspraak van Biden als een steunbetuiging aan het homohuwelijk.

Volgens Biden draait het huwelijk om trouw zijn aan diegene van wie je houdt, of dat nu een huwelijk tussen een man en een vrouw is, of een huwelijk tussen twee mannen of twee vrouwen. Homorechtenactivisten waren blij met de uitspraken van Biden.

'Ik ben dankbaar dat de vicepresident van de Verenigde Staten in het openbaar gelijkheid in het huwelijk steunt en ik hoop dat de president en de rest van onze leiders, de Republikeinen en Democraten in het Congres, snel dezelfde positie innemen als de vicepresident', aldus activist Chad Griffin.

Het kantoor van Biden verklaarde na het interview dat de uitlatingen van de vicepresident geen steunbetuiging aan het homohuwelijk waren, maar simpelweg een bekrachtiging van zijn opinie dat homostellen dezelfde rechten en bescherming verdienen als alle Amerikanen.
 
De Amerikaanse president Barack Obama heeft zich in het openbaar nooit uitgesproken voor het homohuwelijk.
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees