Grieken en Hollande baren beurzen geen zorgen

De Europese beurzen tekenden maandag, na een dieprode start, toch nog een mooi herstel op. De ongerustheid bij beleggers na de verkiezingsresultaten in Frankrijk en Griekenland ebde weg.

Uitlatingen van Duits kanselier Angela Merkel dat ze de Franse socialist Hollande "met open armen" zal ontvangen, vergroot de hoop op het behoud van een sterke Frans-Duitse as. Merkel sloot ook uit dat het begrotingspact zou heronderhandeld worden.

In Brussel klokte de Bel20 af op 2.180,42 punten, goed voor een winst van 0,63 procent tegenover vrijdag. De sterindex telde veertien stijgers en vier dalers, Ageas bleef onveranderd. De grootste koerssprong was voor AB InBev: + 2,7 procent. Ook Befimmo en Nyrstar gingen meer dan 2 procent in de plus. Het grootste verlies was voor Telenet: - 2,78 procent.

Ook elders in Europa werden de verliezen grotendeels teniet gedaan. De Eurostoxx 50-index boog zijn verlies van meer dan 1 procent maandagochtend om in een winst van 1,2 procent aan het eind van de dag. In Parijs, waar PS-er François Hollande de nieuwe president wordt, eindigde de CAC op een winst van meer dan 1,6 procent. In Frankfurt bleef de winst beperkt tot 0,2 pct, de beurs van Londen was maandag gesloten.

Zelfs in Athene, waar de aandelen meer dan 10 procent verloren aan het begin van de handelsdag, verkleinde het verlies tot 6,6 pct.

Eerder waren al de Aziatische beurzen in het rood geëindigd. Op de beurs van Tokio sloot de sterindex Nikkei de dag af met een verlies van 2,8 procent. Daar speelden de slechte Amerikaanse jobcijfers die vorige vrijdag werden gepubliceerd nog een rol.

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees