Manager voetbalbond lacht met Club Brugge

Benjamin Goeders, de manager Sponsorship & marketing bij de Belgische Voetbalbond kon gisteren na afloop van Anderlecht-Club Brugge zijn vreugde voor de landstitel van Anderlecht niet wegsteken en lachte op Twitter met Club Brugge.

Twitterberichten hebben de jongste weken al een paar keer voor ophef gezorgd in het voetbalwereldje. Carl Hoefkens opende het rijtje met zijn tweet 'over het beroep van Anderlecht tegen de zege van Club' en de redactie daarop van Anderlecht-woordvoerder David Steegen een week later.

Deze keer twitterde manager Benjamin Goeders van de KBVB  na de wedstrijd: 'Championnnnnnnsssss!!! Ben op zoek naar supporters van FcB??? Hahahaha!!!. Zijn tweet zorgde onmiddellijk voor een massa verontwaardigde reacties van Brugge-fans. Het Brugse bestuur vernam pas later op de avond de tweet en was er allerminst mee opgezet.

Goeders besefte blijkbaar zelf dat hij zijn tweet beter niet had verstuurd en twitterde enkele uren later 'Alle mijn excuses aan de supporters van Club Brugge, het was maar een intern grapje met paar collega's. RESPECT voor uw ploeg.' Zijn eerste tweet was ondertussen verwijderd.

En nog wat later was heel de account van Goeders op Twitter verdwenen. Maar  het kwaad was geschied en de stroom negatieve reacties van Brugse kant op zijn bericht bleef aanhouden.

Van leden van de Belgische voetbalbond wordt neutraliteit verwacht en zeker niet dat ze in het openbaar hun voorkeur laten blijken voor een bepaalde ploeg. 'We willen deze zaak eerst intern bespreken, daarna kunnen we met communicatie naar buiten komen', reageerde woordvoerder Stefaan Van Loock van de KBVB op de tweet.
 

Corrigeer