Actieaanzegging bij belastingambtenaren

Actieaanzegging bij belastingambtenaren

Foto: Lieven Van Assche

De duizenden ambtenaren die werken bij de federale overheidsdienst Financiën gaan een actieaanzegging indienen. Ze willen van de regering duidelijkheid over een hervorming bij Financiën die al jaren aansleept. Dat zegt ACOD Financiën-voorzitter Aimé Truyens.

De overheid werkt al tien jaar aan een hervorming van Financiën, zonder dat het personeel daarover enige duidelijkheid krijgt, aldus Truyens. 'We willen dat er een einde komt aan die wurgende onzekerheid.'

Concreet is er onzekerheid over de manier waarop mensen zullen worden toegewezen aan bepaalde diensten. Zo zullen er tegen 2015 minder belastingkantoren zijn, en in minder gemeenten.

Blinde vlekken

'Op de kaart zullen er blinde vlekken ontstaan. Behalve voor de ambtenaren is dat ook slecht nieuws voor de dienstverlening aan de burger, in het bijzonder de minder gegoeden', waarschuwt de voorzitter van ACOD Financiën.

De vakbonden eisen nu tegen eind deze maand duidelijkheid over de hervormingen. Komt die er niet, dan kunnen acties volgen. Een mogelijkheid daarbij is dat de kantoren voor een dag gesloten zullen worden tijdens de aangifteperiode.

Bij de FOD Financiën werken tot 25.000 ambtenaren. Het gaat niet alleen om diegenen die instaan voor de personenbelasting, maar ook om bijvoorbeeld registratie en douane.

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees