Food

Chef-kok Johan Segers krijgt carrièreprijs van Gault&Millau

Chef-kok Johan Segers krijgt carrièreprijs van Gault&Millau

Sterrenchef Johan Segers Foto: © Walter Saenen

ANTWERPEN - Johan Segers, chef-kok van restaurant 't Fornuis in Antwerpen, heeft van Gault&Millau een Lifetime Achievement Award gekregen. Deze prijs werd gisteren uitgereikt op het gala ter gelegenheid van de voorstelling van de stadsgids van Gault&Millau.

Segers bleef bescheiden toen er gevraagd werd naar een reactie. 'Dankjewel dat ik al zo lang voor jullie mag koken', zei hij. 

Door de jaren heen bouwde Segers een onverwoestbare reputatie op in zijn restaurant 't Fornuis. In 1986 werd hij bekroond met een Michelinster en van GaultMillau kreeg hij dit jaar een 18/20. Daarnaast is Segers ook bekend vanop tv, want hij is te zien op 'njam!' in de programma's 'Tot op het bot' en 'De Dagschotel'.

 

Corrigeer