Niels Destadsbader last muzikale pauze in na verlies vriend

Niels Destadsbader last muzikale pauze in na verlies vriend

Foto: Photonews

Niels Destadsbader zal komende zomer niet meer optreden met zijn liveband. Enkele weken geleden kwam bij een auto-ongeval de vaste bassist en vriend Robbie van Eeckhout om het leven. Niels en de overige bandleden willen de tijd nemen om het drama te verwerken. De reeks optredens die vanaf volgende maand gepland stond wordt geschrapt.

In de nacht van 13 op 14 april kwam bij een noodlottig ongeval Robbie van Eeckhout om het leven. Robbie was niet alleen de vaste bassist van de band van Niels Destadsbader, maar ook een vriend van Niels en de overige bandleden. 'Onze kracht is altijd geweest dat we met ontzettend veel goesting op een podium stonden', aldus Destadsbader. 'Zowel bij mezelf als bij de mannen van de band ontbreekt die nu volkomen. Samen hebben we daarom beslist om pas opnieuw op te treden wanneer we ons publiek weer de show kunnen geven die ze van ons gewend zijn.'

Midden april had bovendien de nieuwe single van Niels Destadsbader moeten verschijnen. De release van 'Helemaal weg van jou' werd uitgesteld na het overlijden van Robbie van Eeckhout. Aangezien de voorbereidingen toch gebeurd zijn, zal de single alsnog 14 mei verschijnen. Gezien de omstandigheden is wel gekozen voor een sobere release. Dit betekent dat ‘Helemaal weg van jou’ enkel via iTunes gedownload kan worden.

Het management van Destadsbader benadrukt nog dat dit niet het einde is van Niels' muzikale carrière. 'Wanneer de tijd rijp is, zullen Niels en zijn band de repetities hervatten en werken aan nieuwe nummers', klinkt het. Wanneer er eventueel terug optredens op het programma zullen staan, is voorlopig niet bekend.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees