Roze trui Phinney houdt geen breuk over aan valpartij

Roze trui Phinney houdt geen breuk over aan valpartij

Leider Taylor Phinney ging ook tegen de vlakte. Foto: AP

Taylor Phinney heeft maandag bij de massale valpartij aan het einde van de derde Giro-etappe geen breuken opgelopen. De 21-jarige Amerikaan kan woensdag dus gewoon starten in de roze trui.

De leider in de Giro kon maandag een val niet vermijden toen een groep renners tegen de vlakte ging  op ongeveer 125 meter voor de aankomst van de derde rit.

Phinney werd maandagavond na de transfer vanuit Denemarken naar Verona naar het ziekenhuis gebracht voor een nieuw onderzoek. Daar bleek dat de BMC-renner geen breuken opliep in zijn rechterenkel. Wel moesten de dokters drie hechtingen aanbrengen.

'Ik heb een gat in mijn voet maar hopelijk valt de schade mee', zei de onfortuinlijke Phinney. 'Ik voel me wel al beter dan meteen na de crash. Gelukkig heb ik de tijd om wat te rusten.'

Ploegdokter Dario Spinelli van BMC: 'Vandaag bekijken we de enkel nogmaals en zien hoe het genezingsproces verloopt. Het is een goede zaak dat dit gebeurt net voor de rustdag. Nu kon Taylor goed slapen zonder de druk om de dag erna klaar te zijn voor de start

Vandaag staat in de Giro de eerste rustdag op het programma. Woensdag herneemt de wedstrijd met een ploegentijdrit in Verona.
 

Corrigeer