Rode Kruis mag tweede Syrische gevangenis bezoeken

Het Rode Kruis heeft van de autoriteiten in Syrië toestemming gekregen om de gevangenis in Aleppo te bezoeken. Het was van september geleden dat zo'n bezoek nog toegestaan werd.

De humanitaire organisatie is volgende week welkom in de gevangenis in Aleppo. Dat heeft president Jakob Kellenberger van het Internationale Comité van het Rode Kruis dinsdag gezegd. Het wordt pas het tweede bezoek van het Rode Kruis aan een Syrische gevangenis sinds een bezoek aan een gevangenis in Damascus in september.

Kellenberger zei dat het Rode Kruis nog altijd onvoldoende informatie heeft voor een nauwkeurig overzicht van het aantal gedetineerden in Syrië en de omstandigheden waaronder zij worden vastgehouden.

Kellenberger zei dat het in sommige gebieden af en toe rustig is, maar dat het geweld in andere gebieden onverminderd voortduurt. Tienduizenden mensen schuilen in openbare gebouwen of woningen van anderen en het Rode Kruis en zijn Syrische zusterorganisatie verstrekken voedsel aan ongeveer honderdduizend ’bijzonder kwetsbare’ Syriërs.

In totaal hebben 1,5 miljoen mensen problemen met voedsel, water, onderdak, energie en reiniging. 'Om de hulpverlening op te voeren heeft het ICRC dringend twintig miljoen euro nodig', zei Kellenberger.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees