Kemphanen Chisora en Haye treffen elkaar in de ring

De Britse zwaargewichten in het boksen Dereck Chisora en David Haye nemen het op 14 juli tegen elkaar op in Londen, zes maanden na hun beruchte vechtpartij op een persconferentie in München. Dat is dinsdag bekendgemaakt in Londen.

Op 14 juli nemen ze het in de boksring tegen elkaar op in het voetbalstadion van West Ham United. Aangezien Chisora en Haye sinds enige tijd niet meer in het bezit zijn van hun Britse licentie, zullen de twee elkaar treffen onder toezicht van de Luxemburgse boksfederatie. 'Dat is volkomen legaal', zegt Frank Warren, de manager van Chisora.

Gevecht

Twee maanden geleden schorste de Britse boksfederatie Dereck Chisora voor onbepaalde tijd wegens bepaalde incidenten voor en na het gevecht om de wereldtitel tegen de Oekraïner Vitali Klitschko. De persconferentie in München die op de kamp volgde, ontaardde nog in een gevecht tussen Haye en Chisora.

 

Haye is op zijn beurt niet meer in het bezit van een licentie omdat hij in oktober liet weten te stoppen met boksen nadat hij zijn wereldtitel verloor aan Vitali's broer Wladimir Klitschko.
 

Corrigeer

Meest Gelezen Sport