Twee Fransen aangehouden na vondst 10 gestolen auto’s in Dadizele

DADIZELE - De federale gerechtelijke politie (FGP) heeft op 5 mei twee Fransen aangehouden voor de plaag van diefstallen, ramkraken, home- en carjackings waar de grensstreek al enkele maanden door wordt geteisterd. Dat meldt het federaal parket dinsdag. Voor het onderzoek werden dinsdag ook huiszoekingen uitgevoerd.

De twee werden op 5 mei al aangehouden in een loods in Dadizele, hun aanhouding is dinsdag bevestigd. Een van de twee is gekend voor gelijkaardige feiten. Er wordt hen bendevorming en heling ten laste gelegd.

De loods waar de twee werden opgepakt, werd sinds 5 mei in de gaten gehouden. Dinsdag voerde de politie er huiszoekingen uit. De actie werd gecoördineerd door de FGP van Ieper, in nauwe samenwerking met de FGP van Doornik en de FGP van Kortrijk en de lokale politie.

In de loods trof de politie tien gestolen voertuigen aan van de merken BMW, Audi, Renault, Ford en Chevrolet, waarvan er acht zeker gestolen zijn. De agenten vonden er voorts onder meer een sporttas met blanco nummerplaten, een drukpers om kentekens te maken, reistassen met een kogelwerende vest, een bivakmuts, motorhelm, een machinepistool en een alarmpistool.

De grensparketten van Ieper, Kortrijk en Doornik en het federaal parket besloten in april intensiever samen te werken met de gerechtelijke autoriteiten van Lille in Frankrijk om de grenscriminaliteit efficiënter aan te pakken. Die samenwerking heeft nu dus resultaten opgeleverd, luidt het.

Politie en gerecht zeggen dat het onderzoek nog niet ten einde is en dat de inspanningen worden voortgezet om een einde te maken aan de reeks homejackings, carjackings en ramkraken die de regio Zuid-West-Vlaanderen en Henegouwen teistert.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio