Kantoor Libische eerste minister aangevallen

In Tripoli hebben gewapende mannen het kantoor van de Libische interim-premier aangevallen. Het zou gaan om ex-rebellen die uitbetaald willen worden.

De gewapende mannen omsingelden het gebouw en openden het vuur om hun deel te eisen van de premies die zijn uitgedeeld aan rebellen die vochten tegen het regime van de gedode Libische leider Kadhafi, zo vertelt een overheidsfunctionaris.

Een groep slaagde erin het gebouw binnen te dringen. 'Minstens twee bewakers zijn omgekomen en er zijn verschillende gewonden', zei hij nog.  Volgens getuigen hebben gewapende auto's het regeringsgebouw omsingeld en alle wegen rond het gebouw afgesloten.

De woordvoerder van de regering, Nasser al-Manaa, meldde aan het Franse persagentschap AFP dat de ex-rebellen in vergadering zijn met de minister van Defensie om een oplossing te zoeken in verband met de premies.

De Libische overheid begon enkele maanden geleden premies te betalen aan de rebellen die deelnamen aan de gevechten tegen de soldaten van Kadhafi tijdens de geïnternationaliseerde Libische burgeroorlog. Na enkele weken werden de premies weer afgeschaft ten gevolge van 'onregelmatigheden'.

Op 10 april voerden misnoegde ex-rebellen die geen premie kregen ook al een aanval uit op de regeringsgebouwen.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees