Turkije zal moeten kiezen tussen EK voetbal en Olympische Spelen in 2020

Turkije zal moeten kiezen tussen EK voetbal en Olympische Spelen in 2020

Foto: EPA

Het International Olympisch Comité (IOC) zal Turkije vragen om zijn kandidatuur voor de organisatie van Euro 2020 terug te trekken, mocht Istanboel als gaststad gekozen worden voor de Olympische Spelen in 2020. Dat liet IOC-voorzitter Jacques Rogge dinsdag weten.

'Als Istanboel op 7 september volgend jaar wordt gekozen als gaststad voor de Olympische Spelen in 2020, zullen we de Turkse autoriteiten met alle respect vragen om de organisatie van het EK voetbal niet op zich te nemen', aldus Rogge.

Jacques Rogge onderstreepte dat het IOC een regel heeft opgesteld die landen verbiedt om meerdere sportevenementen van dergelijke omvang in eenzelfde jaar te organiseren. "De kandidatuur van Turkije wordt op 23 mei in Québec beoordeeld op zijn technische mogelijkheden. Daarna zal er een ingekorte lijst opgesteld worden met de steden die in aanmerking komen om de organisatie van de Spelen in 2020 op zich te nemen.

Naast Istanboel zijn favoriet Tokio, Madrid, Doha en Bakoe nog in de running als mogelijke gaststeden.
 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.